С емоционално интервю пред клубната телевизия Оле Гунар Солскяер се сбогува с "Манчестър Юнайтед". Мениджърът беше уволнен след 168 мача и близо 3 години начело на английския футболен гранд. 

В последните месеци "червените дяволи" се представят колебливо, като в първенството заемат 7-мо място. Уволнението на Солскяер идва след загубата от "Уотфорт" с 1:4.

"Гордея се, че бях мениджър на "Манчестър Юнайтед". Това беше моя мечта. Не всичко започва и свършва с трофеите, но аз се радвам, че поставих основите на нещо добро. Казах на играчите преди мача с "Виляреал" да си вярват повече. Ние можем много повече. Не успяхме да го покажем, но им казах да се забавляват за предстоящия двубой от Шампионската лига, след който могат да продължат напред в турнира. Те ще се справят. Ще ги подкрепя", заяви Солскяер, който обяви, че няма да говори пред други медии в близките месеци.

"Горд съм, много съм горд! Разбира се, това е едно от нещата, за които си мечтаеш. Когато си бил играч в клуба, когато си бил наставник на резервите, логично следващата стъпка е да водиш първия тим, защото само това не си правил, а си си мечтал за него. Аз вече го направих. Беше забавно, изключително интересно от първата до последната минута. Ето защо трябва да благодаря на всички футболисти, защото те бяха на топ ниво от първия ми ден тук като мениджър. Едни бяха привлечени, а други напуснаха, но с всички тях беше удоволствие да се работи. Преди всичко обаче искам да благодаря на борда и собствениците, че ми дадоха тази възможност, защото тази работа не е за всеки. А аз получих този шанс. Горд съм от това, чувствам се привилегирован да получа доверието да се опитам да водя отбора. Наистина се надявам, че оставям тима в по-добро състояние в сравнение с идването ми. Създадох отлични приятелства, преоткрих някои страхотни приятели, станах близък и с нови хора от щаба. А с тези служители, които бяха тук и в предишния ми престой, сме си добри приятели и поддържаме връзка, което в крайна сметка е най-важното", каза още той.

Снимка: Getty Images

Под ръководството на Солскяер "Манчестър Юнайтед" не постигна големи успехи. През миналия сезон тимът ига на финал в Лига Европа, но загуби от "Виляреал".

"Беше приятно изживяване. Нека да продължим да подкрепяме отбора и да стоим твърдо зад него. Феновете се държаха страхотно с мен още от първия път, когато ритнах топката тук. Даже вкарах гол с един от първите си изстрели.. та досега. Сигурен съм, че пак ще се срещнем, защото, ако има място, на което ще продължа да гледам мачове, то това е “Олд Трафорд”. Пожелавам всичко най-добро на хората. Знаете, че всички отнесохме много критики и “бла-бла-бла”, но аз съм впечатлен от отношението и начина, по който работиха всички хора в клуба. Обикновено идвах на базата в 07:00, а понякога и 07:30 часа. Казвах си “Ей сега ще съм ги изпреварил”, но нямах никакъв шанс… Нямаше дори един ден, в който аз да бъда първи тук!", каза още той.

Снимка: Reuters