Председателят на родната федерация по таекуондо Слави Бинев бе избран за президент на Европейската континентална професионална таекуондо асоциация. Това е поредното високо признание, което получава Бинев за приноса си към развитието на бойния спорт. Добрата новина дойде от Южна Корея.

Преди няколко месеца Бинев бе избран за вицепрезидент на Световната професионална федерация по таекуондо. Активността в развитието на таекуондо, дори и в момент на застой в спорта, е само една от причините, наклонили везните в полза на Бинев при избора пред останалите номинирани за поста, сред които майстори на спорта от най-висок ранг, представляващи изключително силни държави.

Доверието, което родината на таекуондо ни засвидетелства, категорично излиза от границите на страната ни, поверявайки на президента на БФТ ръководството на професионалното таекуондо на целия континент - Европа. Тази висока чест идва дни след като световната централа обяви старта на реализирането на глобална онлайн таекуондо платформа като иновативен подход, в който ключова роля има Слави Бинев - член на Борда на директорите на KUKKIWON.

В резултат на заслугите на страната за развитието и популяризирането на олимпийската бойна дисциплина в световен мащаб, президентът на родната федерация по таекуондо само в рамките на 3 години заслужи вицепрезидентския пост в световната професионална федерация, президентския на Европейската континентална про-таекуондо асоциация, както и абсолютния прецедент - стана първият човек без корейски произход в ръководството на Световната таекуондо централа - KUKKIWON.

Тази седмица предстои подписване и на официалното споразумение между Световната професионална федерация и европейската в лицето на новоизбрания президент Слави Бинев.

bTV призовава: останете си вкъщи!