След слаб втори манш Алберт Попов завърши на 23-о място във втория за уикенда слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Шамони, Франция. Той финишира за 1:40.70 минута и влезе в зоната на точките в пети пореден старт в дисциплината от началото на сезона.

23-годишният софиянец бе шести след страхотно каране в първия манш, но заради топлото време пистата стана по-бавна за по-късно стартиралите във втория манш, а това се отрази на представянето на българина и той завърши назад в класирането.

Снимка: Reuters

В събота, в първия слалом в Шамони, Алберт Попов записа 27-о място, а по-рано през седмицата изравни върховото си постижение с шеста позиция в нощния слалом за Световната купа в Шладминг.

Действащият световен шампион Хенрик Кристоферсен (Норвегия) триумфира с 1:37.81 минута, с което записа втора победа за сезона и общо 23-а в кариерата си за Световната купа. Кристоферсен бе лидер след първия манш с 50.33 секунди и успя да удържи лидерската си позиция и след второто си спускане.

Снимка: Reuters

Олимпийският вицешампион Рамон Ценхойзерн (Швейцария) остана втори, както и вчера, на 28 стотни от секундата след норвежеца. Друг швейцарец Сандро Симоне направи невероятен втори манш, в който беше най-бърз и от 30-ото място направи скок от 27 позиции, за да влезе в топ 3.

Лидерът в генералното класиране за Световната купа Алекси Пинтюро (Франция) завърши осми на 1.31 секунда. Пинтюро остана убедително на върха в подреждането за големия Кристален глобус с 924 точки, следван от Шварц с 666 точки и от Марко Одермат (Швейцария) с 607 точки. Алберт Попов заема 63-ата позиция с 83 точки.

За малката Световна купа в слалома води Шварц с 589 точки, пред Ценхойзерн с 443 точки и Себастиан Фос-Солевог (Норвегия) с 405. Попов остана 26-и с 83 точки.