Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков заяви, че застава твърдо зад решението си да подкрепи настоящия президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов по време на конгреса за избор на президент на централата на 12 октомври. 

Той обаче е разочарован от избраните членове на Изпълнителния комитет и не вижда как с тях ще се направи промяна в българския футбол, която му е била обещана.

"Заставам зад моето решение. Най-лошото е, че през последните 30 години в тази държава се издигна в култ измамата и лъжата. Който прекара някой, е герой. Винаги съм се стремял да действам според моите виждания за живота. Казах и преди конгреса - аз съм коректен човек. Заставам на 100% зад решението си. Да, много неща не ми харесаха и особено съставът на новия Изпълком. Аз съм за сериозна промяна в българския футбол, но с този Изпълком не вярвам как Боби Михайлов ще я направи. Лично на мен Боби ми обеща много промени в работата на БФС. Българският футбол има крещяща нужда от рестарт и няма време за губене", заяви Сираков.

Снимка: Lap.bg

Преди гласуването, в което големите конкуренти бяха Михайлов и бившия нападател на "Манчестър Юнайтед" и националния отбор Димитър Бербатов, Сираков заяви: "Едно е сигурно - Боби Михайлов няма да загуби конгреса с глас на "Левски" против него. Не мога да задраскам едно 40-годишно приятелство, така че гласът на "Левски" ще бъде за Боби".

В последствие Михайлов спечели с 241 гласа срещу 230 за Бербатов, който заяви, че ще обжалва решението заради неспазване на устава. 

Снимка: Lap.bg

"Ще е много грешно 48 часа след конгреса да нападаме и да имаме показваме каквито и да е очаквания. Хората казват "По делата ще ги познаете". Аз предлагам да се даде възможност на Боби. Надявам се да го видя и да не съжалявам за подкрепата. Шегувам се. Пак ще го подкрепя него по простатата причина, че сме прекалено близки приятели. Надявам се, че този път той ще намери сила и енергия в себе си, за да промени нещата в българския футбол", каза още Сираков.