Председателят на Сдружение "Сини сърца" Илия Христов смята, че всичко, което се прави в името на "Левски", трябва да бъде безвъзмездно.

След края на Общото събрание на клуба той коментира казуса с предложения меморандум, за който по-рано днес сигнализираха от фенската организация "Ултрас Левски".

Чрез декларация, от "Ултрас Левски" обвиниха други две организации на феновете - НКП и Тръст "Синя България", че искат да превземат клуба отвътре.

"Имахме среща в сряда и сме запознати с предложението за меморандума, но ще трябва да се съберем от сдружението. Нашето сдружение не може да извършва търговска дейност. Този меморандум представлява само една рамка, а всичко зависи от анексите към нея. "Сини сърца" никога не сме направили нещо срещу пари от клуба", каза Христов.

"Считаме, че когато правиш нещо за "Левски", трябва да го вършиш безвъзмездно и в името на "Левски". Не мога да коментирам другите. Всеки си има виждане и си преценява. Винаги виждам светлина в тунела. Да, ножът е опрял до кокала. За нас най-важното е да се запази историята на "Левски". С такава цел е създадено сдружението. Каква ще бъде съдбата и какво ще става? Не знам. Искаме да запазим историята. Тирета, припознавания и сливания няма да приемем, както каза и Наско Сираков. Но засега няма такава възможност", каза още председателят на сдружението.

"Странно е, че спонсорите проявяват интерес, а след това се отдръпват. Има някакъв проблем, но не знаем каква е точната причина. Друг изход няма, освен да играем с юноши. Винаги съм казвал, че най-силният състав в историята на "Левски" е, когато тимът е изграден от 8 човека от школата, а в един момент на терена са и дори 12. Няма за какво да казвам имена. Всички ги знаят", добави още той.