Синът на Георги Аспарухов - Андрей, обяви, че временно прекратява дарителската кампания "1000 за "Левски". Причината е, че за благородната инициатива използваше платформата за дарения HelpKarma, която bTV уличи във финансови нередности.

Столичният тим продължава да бъде в тежко финансово положение и затова близки до клуба, както и организираните фенове подеха различни инициативи, с които набират средства за спасението на любимия тим.

Ето обръщението на Андрей Аспарухов във "Фейсбук":

"Със съжаление трябва да споделя, че поне временно прекратявам дарителската кампания "1000 за "Левски".

При създалата се ситуация с платформата HelpKarma, смятам, че не би било редно да продължим използването й.

Въпреки че HelpKarma досега са точни и коректни към кампанията, и всички дарени средства са преведени по предназначение, без забавяне или допълнителни удръжки, не смятам, че мога да продължа при създалата се ситуация.

Снимка: Lap.bg

Средствата, събрани през месец октомври ще бъдат преведени още утре, след което съвместно с ПФК "Левски" ще представя отчет за даренията и тяхното използване.

Подпомагането за академията на "Левски" е нещо много лично за мен. Огромни благодарности за тези 261 дарители, които ми повярваха и се присъединиха с отделените еднократни или месечни средства към тази идея.

Тя успя, и надявам се да продължим започнатото, защото тези деца и техните треньори наистина имат нужда от хора, като вас! Благодаря!

Андрей Аспарухов", гласи съобщението във "Фейсбук".

От материала на bTV става ясно, че служителите на фондацията HelpKarma, чиято основна дейност е събиране на средства от дарители за лечение на деца и възрастни с тежки заболявания, взимат сериозни месечни възнаграждения, възлизащи на 19 000 лева, 40 000 лева и дори 80 000 лева на месец. 

Снимка: bTV

Фондацията се занимава предимно с подпомагане на деца, които имат спешна нужда от средства за лечение, като към момента има множество активни каузи, по които се събират пари. От сайта на платформата за дарения обаче не ставало ясно в детайли за какво се харчат парите на дарителите. 

По случая е възложена проверка, в хода на която ще се установи налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и по кой текст от Наказателния кодекс.