Броени дни остават до последното състезание на ансамбъла ни по художествена гимнастика. Подготовката на олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс продължава с пълна сила, а целта е единственото отличие, което им липсва - световна титла в многобоя.

"Малко е стряскащо, че след близо 20 дни няма да идваме повече в залата, да сме по цял ден тук, да тренираме. Да, по-емоционални са тренировките сега, но гледам да не изпадаме много в такива емоции. Тези момичета са прекрасни и никога не ми е било трудно да им бъда капитан."

Снимка: Lap.bg

"Благодаря много на нашите треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, защото без тях нищо от това, което постигнахме, нямаше да е възможно. Весела Димитрова ни учеше и ни подготвяше за космонавти и тази нейна подготовка ни направи много силни, благодарение на което ние успяхме да се справим на олимпиадата", каза капитанът на тима ни Симона Дянкова в специално интервю за фейсбук страницата на федерацията.

Мадлен Радуканова се надява световното първенство да е най-прекрасното състезание за петте години на ансамбъла.

"Вече нямам търпение да заминаваме, да играем и да е най-прекрасното ни състезание за тези пет години и да завършим по много подобаващ начин. Искаме да се насладим на тези наши последни мигове на терена и да получим заслуженото", каза Радуканова.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Много си мечтаем да завоюваме световната титла в многобоя и на отделните уреди, затова ще дадем всичко от себе си, за да си завършим кариерата както трябва и както си мечтаем", заяви Ерика Зафирова.

В индивидуалната надпревара България ще бъде представена от Боряна Калейн и Татяна Воложанина.

Световното първенство по художествена гимнастика ще се проведе от 27 до 31 октомври в Япония.