"Падам си по Брайън Адамс…. и по Радо Янков. Да, да! Радо е бъдещият ми съпруг. Вече сме се разбрали. Това си е нещо като договорка между нас двамата" - това заяви олимпийската шампионка в ските и сноуборда Естер Ледецка преди седмица пред Николета Маданска.

Тогава чешката суперзвезда в зимните спортове даде едно по-различно интервю за bTV, и с чувство за хумор се обясни в любов на най-добрия български сноубордист.

Своеобразното предложение за брак отекна и в Чепеларе, където Радослав Янков се подготвя за оставащите 7 старта от Световната купа по сноуборд през този сезон. Ще бъде ли създадено ново сноуборд семейство?

"Това е чиста шега между мен и нея. Както знаете, аз съм си обвързан, имам си приятелка. Естер е много готин човек, със страхотен екип. Много им се възхищавам, тъй като тяхното ниво на подготовка, на това, което правят, наистина е много високо и винаги може да вземеш ноу-хау от тях", заяви Янков.

 
 
 
View this post on Instagram

Празнично

A post shared by Radoslav Yankov (@radoyankov) on

Българският сноубордист предпочете да се прибере в родния си град, където преди дни отпразнува 30-ия си рожден ден, за да тренира на сняг. Старанието в подготовката е видимо. Радо не пести сили от зори до мрак и се надява подобри класирането си в състезанията. 

През настоящия сезон най-доброто класиране на Радо е 4-ото място в паралелния гигантски слалом в Баной, Русия. 

"Подготовката върви по много добър начин. Както се видя, на стартовете съм много стабилен и константен. Успях да се пречупя и да направя няколко добри класирания. Качваме се на лифта в 8:00 ч. сутринта. Треньорите нареждат трасето. Започвам да карам между 10 и 12 спускания, в зависимост от деня и дисциплината. Следобед съм във фитнеса", разказва Янков.

Мечтата на българския сноубордист е с доброто си представяне да вдъхнови все повече деца да се занимават с този спорт.

"Надявам се наистина да поддържам добрите класирания и да имам място сред най-добрите по Световните купи и световните първенства. За жалост съм само един, а не както в другите отбори - ако един не се класира, друг със сигурност е на финали, на подиум. Надявам се с всички тези деца, които има, българският сноуборд да върви с по-бързи темпове и да запълним тази празнина", каза той.