Голмайсторът на английската Висша лига за всички времена Алън Шиърър подкрепи Тони Кроос относно намаляването на заплатите на играчите.  По-рано днес германският национал се обяви против тази мярка и заяви, че клубовете се възползват от нея за свои цели.

"Намаляването на заплатата е напразно дарение. Аз съм за получаването на пълния размер. Играчите могат да се разпореждат разумно с тези пари. Сега много хора и организации се нуждаят от помощ" - коментира Кроос пред испанските медии.

"Нека футболистите да решават къде отиват парите им... Не са много играчите от Висшата лига, на които трябва да бъде казано да помагат. Сигурен съм, че повечето от тях вече са го направили или имат желание да се включат в битката с финансовите последствия от пандемията. Ситуацията е сложна, така че клубовете се нуждаят от време, за да вземат решение", написа Шиърър в Би Би Си.

"Къде точно ще отидат тези средства? Ще навредят ли на здравната система заради по-ниските данъци, както твърдят от Асоциацията на професионалните футболисти? Не всички играчи във Висшата лига са мултимилионери, но биват поставяни под общ знаменател и понасят критики като група, независимо дали са суперзвезди или не... От личен опит мога да заявя, че всички те искат да помогнат, да дадат своето, без значение от обстоятелствата", допълни легендарният нападател, който държи рекорда за най-много попадения в английския елит - 260.

bTV призовава: останете си вкъщи!