Шествията, организирани от агитките на "Левски" и ЦСКА, ще блокират за кратко движението в София днес. "Вечното дерби" ще се играе от 17:00 ч. на стадион "Васил Левски", а от Столичната дирекция на полицията и Столичната община ще вземат мерки за безопасност по време на демонстрациите на двата клуба. От СДВР обявиха, че очакват около 20 000 привърженици, въпреки че интересът към билетите в момента е малък.

Символичните домакини в "синьо" се събират пред сградата на фенклуба на бул. "Тодор Александров" и се насочват към стадиона в 15:00 ч.

Сборният пункт на феновете на ЦСКА е в градинката на ул. "Иван Асен" пред сградата на Българския футболен съюз. Началният час на тръгване е 15:30 ч. От там, през езерото "Ариана" и "Борисовата градина", привържениците ще се насочат към Сектор "Г".

От СДВР съобщиха, че са дали препоръчителен маршрут и на двете групи, а полиция ще следи за спазването на обществения ред и разминаването на агитките.

Заради шествията от Столичната община обявиха, че се забраняват престоят и паркирането от 15:00 до 19:00 часа на моста пред Националния стадион "Васил Левски" и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" с изключение на местата в режим "служебен абонамент".

От 16.00 часа до приключване на мача само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх", както и по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".

От 15:00 часа до приключване на мача се променя частично маршрутът на автобусна линия 75, като той ще е скъсен до Военна академия.

За да стигнат до местата си на стадиона феновете ще трябва да преминат през два пропусквателни пункта, на които ще бъдат щателно проверявани. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Предприети са стриктни мерки за недопускане на лица, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Вратите на стадиона отварят в 15:00 ч., а началото на срещата е 17:00 ч.

След края на срещата първо ще бъде изведена агитката на загубилия тим. При равенство, "червените" фенове, като символични гости, ще трябва да изчакат изтеглянето на своите "противници".