Никола Попов и неговите помощници са се справили безупречно с дербито ЦСКА - "Левски". Така мисли шефът на съдийската комисия Костадин Стоичков.

След срещата от щаба на "сините" изявиха претенции към съдиите заради отсъдената дузпа в полза на "червените", за която останаха съмнения, че нарушението е извън наказателното поле, както и за непоказан директен червен картон на Амос Юга през първото полувреме.

Снимка: Lap.bg

"Съдиите се справиха безупречно с този мач. Имаха много дискусионни, важни решения, които трябваше да вземат. И всичко важно го решиха конкретно. Моята крайна оценка е едно много добро съдийство за ЦСКА - "Левски" не само на главния съдия, но и на асистентите. Работата в екип беше на високо ниво. Браво и поздравления! Дано всички дербита минават по този начин.", каза Стоичков след събрание на СК към БФС.

Снимка: Lap.bg

"Със сигурност на някой му се е искало нарушението да е отвън, но там ясно и точно се вижда, че контактът е точно на линията, коляното на нападателя е на линията. Както знаете, линията на наказателното поле е част от наказателното поле", каза още Стоичков.

От СК разкриха, че от началото на сезона 24 асистенти и главни съдии от Първа и Втора лига са получили наказания, но не обявиха техните имена.

Миналата седмица Стефан Костадинов бе санкциониран заради грешките си на "Черно море" - "Етър" и до плейофите ще свири мачове само във втория ни ешалон. Преди това Владимир Вълков също отнесе наказание.

Снимка: Lap.bg

Напоследък след всеки мач от Първа лига има недоволство от съдиите. Това дори накара "Ботев" Враца в ироничен стил да предложи увеличаване на заплатите на реферите.