Шефът на съдиите Костадин Гергинов подкрепи рефера Никола Попов за решението му да отмени дузпа за ЦСКА 1948 срещу "Левски" и да покаже жълт картон за симулация. Според Гергинов решението е правилно, макар и взето след корекция.

Той добави, че най-голямата грешка за кръга е допусната от друг рефер, който не отсъдил две явни дузпи. Въпреки неточностите, Гергинов е убеден, че няма нужда Първа лига да потърси международни съдии, а трябва да се гласува доверие на наличните.

Снимка: Lap.bg

"Спорeд мен нямаше дузпа, а решението, което взе Никола Попов след корекцията си, е правилно. Ситуацията е много далеч от асистент-съдията, тялото на вратаря не позволява да види каквото и да било, а и, както казва УЕФА в своите препоръки, съдията трябва да има кураж да вземе решение. Той го намери този кураж да бъде смел."

"Най-голямата грешка не е допусната от Никола Попов. Имахме преди това друг съдия, който не отсъди две явни дузпи. Попов допусна грешка с това, че промени решението си. Допустимо е от правилника преди играта да бъде подновена. Аз разговарях с него и думите му буквално бяха, че за него е имало симулация. Превъртял е на видео в главата си ситуацията и е преценил, че има симулация в случая."

"Заради тази грешка и за един жълт картон оценката му е намалена. Не е отлична, но е много добра и затова той получава наряд за Купата на България.", заяви Гергинов, като отказа да уточни каква е оценката на Попов.

Снимка: Lap.bg