Новият европейски шампион в категория до 60 килограма на класическата борба Иво Ангелов бе гост в предаването "Тази събота".

Той призна, че след четири различни медала досега от европейски шампионати, сега не е успял да сдържи сълзите си на върха на почетната стълбичка. Ангелов обаче обясни, че финансовото положение изобщо не е добро в борбата и се справя основно благодарение на благодетеля си Гриша Ганчев. Говори за семейството си и изрази своето мнение относно възможността борбата да отпадне от програмата на Олимпийските игри.

"Започнах с борбата като много малък, даже не мога да си спомня. Много обичах футбол и тогава ми казаха, че в борбата загряват с футбол. И така започнах, като отидох да играя футбол.

По-добре късно европейска титла, отколкото никога. Много жадувах за златен медал. След като вдигнах флага изпитах неописуемо чувство. Не можах да си сдържа сълзите и не се срамувам от това.

Издържам се благодарение на господин Гриша Ганчев, който много помага не само на борбата, а на целия български спорт. На мен лично ми помага от 2006 г. Аз и всички мои колеги вече три месеца не сме взимали пари от министерството на спорта и честно казано единствено благодарение на Гриша Ганчев още се борим. По принцип трудно се справям. В България да тренираш професионално спорт е повече като хоби. Няма високи възнаграждения, не работя друго и просто се водя служител във фирмата на господин Ганчев. Всеки месец получавам заплата и тя никога не е закъснявала.

Най-голямото вълнение бе, когато се роди дъщеричката ми. Много по-голямо отколкото преди и по време на състезание. Чувството..., само един баща може да го опише, но е невероятно.

Мястото на борбата е на Олимпийските игри. Тя е един от първите спортове. А и България не е единствената страна, за която това е важен спорт, развиват я и най-големите – Русия, САЩ, Иран и Япония".

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОН ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕО ФАЙЛА!