Шакил О'Нийл винаги е бил голямо момче. Легендарният баскетболист е известен с многото килограми, дори спрямо внушителния му ръст от 2.16 м. В последната година обаче Шак спазва строга диета, тренира здраво във фитнеса и вече може да се похвали с... първите си коремни плочки от 2006 г. насам, когато играеше за "Маями Хийт" в НБА и бе неудържим!

Пред сп. Men's Journal, О'Нийл сподели, че проблемите с килограмите се влошили по ред причини. Сред основните са загубите на двама скъпи за него хора - бившият му съотборник Коби Брайънт и сестра му Айеша.

"Дълго време само се тъпчех с храна и гледах "Нетфликс", но осъзнах, че трябва да продължа напред. Сега тренирам седем дни в седмицата. Защо седем ли? - Защото няма осми!", казва Шак в типичния си стил.

"Преди имаше хляб, лимонови бисквити и торти, а сега - плодове, протеинови шейкове и пиле с аспержи или други зеленчуци. След известно време в този режим започнах да виждам по себе си позабравени неща, като плочките, например. Появиха се за първи път от 2006 г.!"

О'Нийл е във формата на живота си и заяви, че никога не се в чувствал по-добре. Баскетболистът използва своята история, за да вдъхновява феновете, показвайки им, че промяната зависи от самите тях.

"Тренирайте, хранете се здравословно и се наслаждавайте на разликата" е посланието на четирикратния шампион на НБА - 3 пъти с "ЛА Лейкърс" и веднъж с "Маями Хийт".