Новият треньор на "Барселона" Кике Сетиен направи любопитен коментар на официалното си представяне.

"Вчера се разхождах сред кравите на село... Днес съм в клубната база на "Барселона", тренирайки най-добрите играчи в света. Аз съм в един отбор, който никога не бих могъл да подобря, защото това е максимумът", каза Сетиен.

"Благодаря на клубното ръководство за възможността да бъда тук. Дори и в най-смелите си мечти не съм си го представял. Аз съм много емоционален човек и днес е специален ден за мен. Развълнуван съм от този проект, от това предизвикателство. Най-важното е да се опитам да пренеса върху играчите моя ентусиазъм и желанието ми за работа"

Бившият наставник на "Бетис", който не е работил от миналото лято, замени на поста Ернесто Валверде. Договорът на Сетиен с каталунците е за две години и половина, но има клауза, според която може да бъде прекратен през лятото, ако "Барселона" не постигне поставените цели.

"Винаги съм бил в добри отношения с Ернесто Валверде. Ценя свършената от него работа и ще се опитам да поддържам контакт с него, защото има много неща от неговия престой, които ще са ни от полза"

Снимка: БГНЕС

"В месеците, в които очаквах да поема нов отбор, си мислех, че ще случа на такъв, който е назад в класирането и е в лоша поредица. А поех лидера в Ла Лига... Загубата в Суперкупата на Испания може би ще има последствия, но трябва да благодаря на Валверде за свършената от него работа и за ситуацията, в която заварих отбора. Не е нормално да напуснеш отбор, който е на първо място в класирането"

"Нещата са ми много ясни. Винаги слушам останалите, но е много трудно да се отрека от това, в което съм убеден. Аз съм първият, който ще защити своя отбор и ще умре със своите идеи. "Барса" ще продължи по своя път и ще се подобрим във всяко възможно отношение"

"Отне ми само пет минути, за да приема това предложение. Нямам обширно CV, нямам трофеи, но показах каква е моята философия, как играят моите отбори. Благодарен съм за тази огромна възможност", заяви Сетиен на пресконференцията.