След експресната победа на старта на световното първенство в Нанджин, европейските шампионки от Уелва 2018-а - сестрите Габриела и Стефани Стоеви, отстъпиха на вторите поставени Юки Фукушима и Саяка Хирота (Япония) с 10:21, 11:21.

Българският тандем, който е под номер девет в схемата, стартира разконцентрирано и бързо изостана със 7 точки - 2:9. Последваха 3 безответни точки за сестрите, които намалиха изоставането си на 4 пункта. С дълги разигравания беше белязана средата на гейма, като японският дует се радваше на успех в по-голямата част от тях. 

Фукушима и Хирота поведоха с 12:6. Стоеви все пак спечелиха две точки, като японките поискаха оспорване на перцето, което се оказа, че е в аут. Груба грешка на Габриела и лоша серия на българките оформиха крайното 10:21.

Във втория гейм българките започнаха по коренно различен начин. Стартираха със стабилна серия от 7:2, но японките успяха да обърнат резултата и със седем поредни безответни гола обърнаха резултата на 7:9. Грешка на Габриела след разиграване с 46 удара даде превес на японките от 11:8, а след това японският тандем продължи на бързо темпо, печелейки втората част с 21:11.