Водачките в схемата Габриела и Стефани Стоеви спечелиха титлата на двойки на силния турнир по бадминтон от сериите Супер 100 в Глазгоу (Шотландия) с награден фонд 75 хиляди долара.

На финала българското дуо се наложи над №3 в схемата Емили Лефел и Ан Тран (Франция) с 21:16, 21:9. Така европейските шампионки спечелиха шестия си трофей за годината без да загубят нито един гейм.

Французойките започнаха по-концентрирано и поведоха с 4:1, 5:2 и 6:3. След това сестрите от Хасково изчистиха грешките и взеха осем поредни точки, за да поведат на почивката с 11:6. Последва ново отпускане на Стоеви и Лефел и Тран дръпнаха с 13:12. Българките реагираха и отново поеха инициативата. При 20:16 те имаха четири точки за спечелването на гейма и го затвориха с 21:16.

Вторият гейм премина изцяло под диктовката на деветите в света Габриела и Стефани. На задължителната пауза те водеха с 11:5. После стигнаха до 20:9 и спечелиха титлата при първата си възможност.

"Играхме тактически правилно и сме щастливи, че спечелихме финала. Гордея се със сестра ми, която беше с контузия, но даде всичко от себе си", каза Габриела Стоева след мача.

Последното участие на сестри Стоеви за сезона е на заключителния турнир на най-добрите в света HSBC BWF World Tour Finals 2018, който ще се проведе от 12 до 16 декември в Гуанджоу, Китай, и е с награден фонд 1,5 милиона долара.