Сестрите Стефани и Габриела Стоеви ще продължат да се състезават за България, като спортният министър Красен Кралев се ангажира да бъде гарант за изпълнението на програмата им до олимпийските игри. Това стана ясно след среща между двете страни и неколкократни разговори както със състезателките по бадминтон, така и с техните родителите и адвокати.

Въпреки разногласията им с Българската федерация по бадминтон и продължаващите процедури пред компетентните органи, Стоеви лично потвърдиха пред министър Кралев, че са взели решение да поставят на първо място националния интерес и да участват в състезанията от международния календар за спечелване на квоти за олимпийските игри в Токио през 2020 г. 

Снимка: ММС

Министерството на младежта и спорта в лицето на министъра се ангажира да бъде гарант, че програмата на сестри Стоеви ще бъде изпълнена до олимпийските игри.

Решението на българските състезателки по бадминтон не слага край на процеса на изясняване на обективната истина и не прекратява проблемите между тях и ръководството на федерацията, като ММС не може да бъде страна по казуса, се казва в прессъобщение.

След разговор на министър Кралев с председателя на федерацията по бадминтон Володя Златев той пое ангажимент да окаже необходимото съдействие на Габриела и Стефани Стоеви. Златев съобщи, че вече е потвърдил заявката им за участие на световното първенство през 2019 г. в Базел.