Неописуемата емоция взе връх над хилядите трудности! Българинът Християн Стоянов спечели сребърен медал от параолимпийските игри в бягането на 1500 м. 

Щастлив е той, щастливи са и в габровския квартал "Ябълка", където родният параатлет израства като дете.

"Емоцията е голяма. Пожелавам на всеки родител да изживее такава емоция, защото просто е неописуемо, за който не го е изживял. Очаквахме медал. Не можехме да определим цвета, но медал определено очаквахме. В първия момент е нещо като на сън. Винаги сме избягвали прекаленото надъхване, защото може би това играе лоша шега, повлиява в негативен аспект", заяви баща му Николай.

"Прекалено съм развълнувана от това, което видях и в първия миг не можах да го осъзная. Чак после превъртях всичко, за да прегледам пак финала. Мисля, че той е удовлетворен от резултата, който постигна. Затова тренира толкова яко. Нали тези олимпийски игри толкова дълго се отлагаха заради обстановката. Нещата накрая се получиха все пак", добави майка му Наталия. 

Двамата се надяват скоро Християн да ги зарадва и с новини не само в професионален, но и в личен план. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hrisz Stoyanov (@hriszstoyanov)

"Нямаше как да пропусна да го гледам. Вълнението беше голямо. Голямо очакване, много упорит труд, така че нямаше как да не сме пред екрана и да стискаме палци и да викаме до последно. Особено вече на финалната права, където беше много напрегнато, така повикахме малко", разказва приятелката му Елена.

Двамата са заедно от 6 години и кроят планове за бъдещето. В което неизменно присъстват още състезания.

"Едно спокойствие идва сега. Вече може да му олекне малко, защото беше голямо напрежение. Пожелавам му да остане здрав, да няма травми, тъй като му предстоят още важни състезания. Следващата година има световно първенство. Пожелавам му успех и там. И дано да се върне с медал и оттам. Всичко мина, той се справи прекрасно, така че смятам, че вече е време за почивка", каза Елена, която му помага и в тренировките.

В Габрово вече се готвят за посрещането на своя параолимпийски медалист. Християн Стоянов се прибира в България на 31 август в 8:30 ч. с полет от Истанбул. На родна земя тогава ще дойде и другият ни сребърен от Игрите в Токио - Ружди Ружди.