След броени дни започва световното първенство по лека атлетика в зала в Бирмингам. Там отборът на САЩ ще бъде представен от 49 състезатели, повечето от които медалисти и шампиони от големи форуми. Всички американски атлети са спечелили общо 53 отличия от олимпийски и световни първенства.

Световните си титли в зала ще защитават Бритни Рийс (скок дължина), Вашти Кънингам (скок височина) и Маркис Дендли (скок дължина).

Една от най-големите надежди за добро класиране е световният рекордьор на 60 м от миналата седмица Крисчън Коулман. По време на шампионата на САЩ в зала, той се изстреля от стартовото блокче и подобри 20-годишния рекорд в най-кратката дисциплина в леката атлетика.

Безспорно най-титулуваната до този момент атлетка от делегацията е Бритни Рийс. Тя заслужи това отличие, спечелвайки три световни титли в зала, четири на открито и една олимпийска на игрите в Лондон през 2012 година през кариерата си до този момент.

Българите, които ще представят страната ни на планетарния форум са двама – Радослава Мавродиева (тласкане на гюле) и Момчил Караилиев (троен скок). Първенството ще се проведе от 1 до 4 март.