Драмата с повторно анулираната виза на Новак Джокович, само три дни преди началото на Australian Open, продължава да вълнува света!

Най-емоционално приема ситуацията бащата на тенисиста - Сърджан, който използва социалните мрежи, за да му вдъхне кураж в предстоящата битка.

"Дръж се, сине!", написа той в социалните мрежи, публикувайки стори, в което сравни Новак с вълк.

Все още няма яснота дали световният №1 ще бъде депортиран и ще получи забрана за посещаване на Австралия за период от 3 години. Визата му бе анулирана вчера по разпореждане на министъра по имиграционните въпроси на Австралия Алекс Хоук.

Тенисистът обжалва и се яви на разпит пред имиграционните власти по-рано днес. В неделя той трябва да е в съда за основното изслушване по казуса. Дотогава Джокович ще бъде под стража.

Случаят беше пренасочен към федералния съд, което е възможно най-лошото развитие на ситуацията за екипа на Джокович, тъй като намалява драстично шансовете за успех при обжалването.

Разбираемо е Сърджан Джокович да се тревожи. Преди два дни бащата на тенисиста изля душата си в ексклузивно интервю пред Димитър Тасев и оператора Петър Стоев, направено в Белград. В него той заяви, че синът му е ментален великан и въпреки че преживява най-тежкия период в кариерата си, накрая ще е големият победител от фиаското в Австралия.

Според Сърджан, Новак е отворил очите на 30 милиона роби в страната-домакин на първия турнир от Големия шлем за сезона.