Легендарният мениджър на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън благодари на феновете за топлите послания, които са му помогнали за възстановяването след животоспасяващата операция в началото на месец май 2018 г.

Специалистът, любим на цялата агитка на "червените дяволи", се появи за първи път в кратко видео в канала на бившия си клуб. Той не пропусна да благодари за грижите на медицинския екип, които действаха бързо и професионално, след като Фъргюсън бе приет в болница заради мозъчен кръвоизлив.

"Повярвайте ми, без грижите на тези хора, нямаше да седя тук днес. Аз и цялото ми семейство им благодарим много. Благодарен съм и за всички съобщения от целия свят, в които ми пожелавахте всичко най-добро. Те ми въздействаха страшно много и съм ви признателен за тази подкрепа. И за последно, по-късно през сезона отново ще гледам тима, а до тогава искам да пожелая успех на Жозе и играчите. Благодаря ви много", се казва в изявлението на Фъргюсън.

Здравословното състояние на 76-годишния мениджър сериозно притесни целия футболен свят. Той обаче успя да се възстанови и бе изписан от болница през юни.