Аугусто Сакай, който победи Благой Иванов-Багата с 2:1 след неединодушно съдийско решение, си призна, че е нарушил правилата по време на битката им в Лас Вегас. Бразилецът обаче бе категоричен, че това не е оказало влияние върху изхода от мача от UFC.

В третия рунд на равностойния двубой българският боец бе близо да събори съперника си за втори път, но Сакай се задържа за оградата и се опази от поваляне. Това обаче е нарушение на правилника и се санкционира с една точка. Такова наказание би наклонило везните в полза на Багата, но реферът в октагона Джейсън Хързог направи само устна забележка на Сакай.

"Хванах се за оградата без да искам, беше инстинктивно и никога не бих направил съзнателно такова нещо. Но това нямаше значение, защото аз спечелих. Винаги искам да нокаутирам опонентите си, но знаех, че той е много корав и трябваше да покажа уважение. Според мен е лудост, че единият съдия оцени двубоя 30-27 за него", коментира бразилецът, за когото това бе четвърта поредна победа в UFC.