Собственикът на футболния "Ботев" Пловдив - Георги Самуилов, заяви в официално обръщение пред клубния сайт, че продължава да работи за завършването на строителните работи по стадиона на тима, известен като "Колежа", а нападките от страна на феновете към него са несправедливи и целят единствено нагнетяване на напрежението. Ако те не престанат, бизнесменът заяви, че може да преосмисли своите действия по подпомагане на клуба.

Група от привърженици преди дни блокира централен булевард в Града под тепетата с искане реконструкцията на клубната база да продължи, както беше обещано преди месеци, в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов. До момента активни строителни действия по "Колежа" не се извършват.

Ето и цялото изявление на Самуилов:

"Уважаеми ботевисти,

През изминалите дни в публичното пространство ръководството на клуба в мое лице е обект на несправедливи атаки и остри критики. Поставя се под въпрос ангажираността ми с каузата ПФК „Ботев Пловдив“ от тези, благодарение на които най-старият футболен клуб в България беше докаран почти до колапс.

За мен първостепенна задача продължава да бъде запазването на положителната атмосфера в клуба, изграждането на силна екипност и заздравяване на колектива. Това е дълъг процес, който изисква търпение, а видимите резултати идват след време.

Заедно с членовете на ръководството продължаваме да работим за завършването на строежа на клубния стадион, но това може да стане само по правилен и законен начин. Няма място за компромиси, когато става въпрос за дома на ПФК „Ботев Пловдив“.

С всяването на изкуствено напрежение и прокарването на изфабрикувани внушения се цели единствено да бъде разрушено постигнатото досега. В противен случай ще преосмисля моите действия!

Вярвам във вашата мъдрост и разум!

С уважение,

Георги Самуилов"