Само притежателите на вече закупени абонаментни карти ще могат да присъстват на дербито "Левски" - "Лудогорец" в петък вечер, съобщиха "сините" на официалния си сайт.

Уточнението идва, след като преди ден със заповед здравният министър Кирил Ананиев разреши до 30% от местата на стадионите да бъдат заети от фенове. Това обаче навлече нови главоболия на "Левски", тъй като бяха разпродадени повече от 13 хил. виртуални билета за мача с "орлите". 

На "Герена" ще бъдат допуснати 4915 привърженици на домакините. От клуба дадоха срок до 19:14 ч. утре (четвъртък) на притежателите на абонаментни карти, които са около 6000, да потвърдят дали ще присъстват на мача. Това ще се случи с взимането на билет срещу предоставяне на карта в официалния магазин на "Левски" и касата пред Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". Заявки ще се приемат и онлайн.

Също така от клуба призовават тези, които със сигурност няма да присъстват на срещата, да пишат на редакционния мейл или да се обадят на посочения телефон.

Освен това се преустановява продажбата на билети, с които привържениците могат да поставят своя лик на стадиона. Крайният срок изтича в 23:59 ч. тази вечер.

Цялото съобщение на сайта на "Левски":

"Уважаеми привърженици,

Във връзка със заповед РД-01-289/02.06.2020 г. от Министерството на здравеопазването, с която се разрешава присъствие на публика на мачовете от първенството на Първа лига при заетост до 30% от капацитета на стадиона, на двубоя от 25-ия кръг между "Левски" и "Лудогорец" на 5 юни, петък от 21:00 часа на стадион "Виваком Арена – Георги Аспарухов" могат да присъстват притежателите на абонаментни карти за сезон 2019/2020 г. при следните условия:

- От 15:00 часа на 3 юни до 19:14 часа на 4 юни притежателите на абонаментни карти трябва да вземат билет срещу предоставяне на своята карта в официалния магазин на ПФК "Левски" и касата пред Сектор "А" на стадион "Виваком Арена – Георги Аспарухов"

- Желаещите да заявят онлайн своя билет могат да го направят до 19:14 часа на 4 юни на email: club@levski.bg чрез предоставяне на две имена и номер на абонаментната карта (изписан на самата пластика)

- Призоваваме притежателите на абонаментни карти, които НЯМА да присъстват на срещата с "Лудогорец" да заявят своя отказ на email: club@levski.bg или на телефон +35928477958 най-късно до 19:14 часа на 4 юни чрез предоставяне на две имена и номер на абонаментната карта (изписан на самата пластика)

Обръщаме Ви внимание, че местата на абонаментните карти НЯМА да отговарят на местата на билетите за срещата с "Лудогорец". Преустановява се и продажбата на билети, с които привържениците могат да поставят своя лик на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Закупилите такъв билет ще могат да изпратят своята заявка до 23:59 часа на 3 юни.

Според изискванията за максимален капацитет в сектор "А" на стадион "Виваком Арена – Георги Аспарухов" ще бъдат допуснати 1882 зрители. При изчерпване на допустимия капацитет притежателите на абонаментни карти за сектор "А" ще бъдат пренасочвани към сектор "В". Влизането на стадиона ще става при строго спазване на обозначения на Вашия билет вход.

Според изискванията за максимален капацитет в сектор "Б" на стадион "Виваком Арена – Георги Аспарухов" ще бъдат допуснати 1743 зрители.

Според изискванията за максимален капацитет в сектор "В" на стадион "Виваком Арена – Георги Аспарухов" ще бъдат допуснати 1290 зрители.

Уведомяваме Ви, че временно се преустановява продажбата на абонаментни карти за сезон 2019/2020 г.

Обръщаме внимание на притежателите на паркоместа на стадион "Виваком Арена – Георги Аспарухов", че влизането им на паркинга на стадиона ще става с абонаментна или паркинг карта, а влизането на стадиона със съответния билет.

Билети за привържениците на гостуващия тим ще бъдат продавани в деня на мача на касата на Сектор "Г" два часа преди началото на срещата. Цената на входните талони ще бъде 10 лв.