Само един плувец на първата тренировка от лагера на националния отбор в София. След разкритията на bTV за допинг скандала с три положителни проби за станозолол, единствено Габриела Георгиева се престраши и се яви на басейна в "Дианабад". Националният селекционер Кристиян Минковски отказа коментар.

Снимка: bgswim.com

Екипът на bTV не бе допуснат да заснеме тренировката под предтекст, че не е заявил това свое желание предварително.

Защо нито един друг от елитните ни плувци не присъства на плувния комплекс "Дианабад" - селекционерът Кристиян Минковски отказа да обясни: "Нищо няма да коментирам. Казах Ви. Като се изясни случаят, ще коментирам", категоричен е той.

Снимка: Lap.bg

На лагера не са били поканени уличените в употреба на станозолол Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов. Припомняме, че bTV разпространи запис, на който президентът на федерацията по плувни спортове - Георги Аврамчев, уверява плувците ни, че може да ги скрие от допинг проверка.

Към момента българското плуване е с три квоти за олимпийските игри в Токио. Антъни Иванов учи и тренира в САЩ. Йосиф Миладинов ще се присъедини към лагера в сряда, а Калоян Лефтеров - днес следобед. Голяма част от останалите национали бойкотират подготовката заради начина на управление на федерацията.

Разследването на bTV продължава!