Конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври! Това е решил Софийски градски съд (СГС) днес, след като първоначално от БФС отхвърлиха подписката на Димитър Бербатов и клубовете за свикването на извънредни избори.

Новината съобщи за bTV самият Димитър Бербатов.

"Съдът се произнесе по решението на клубовете и конгресът трябва да бъде свикан. Не може да бъде обжалвано. Датата е 12 октомври.", каза бившият нападател на "Манчестър Юнайтед".

"Доволен съм, че съдът направи нужното и доказа, че сме си свършили работата по законен път", добави той.

Снимка: Lap.bg

"Българският футболен съюз отхвърли тази декларация, което беше напълно неправилно. Ние сме щастливи, защото клубовете искаха точно това", каза още Бербатов.

В началото на август екипът на Димитър Бербатов внесе в централата 191 подписа от клубове (1/3) от цялата страна, които настояваха мандатът на Борислав Михайлов начело на футболната централа да бъде прекратен, а в края на септември 2021 г. да бъдат организирани избори за нов президент. 

От БФС впоследствие съобщиха, че са прегледали документите, които са в обем на 900 страници, и са установили нарушения. На пресконференцията на 19 август след събранието на Изпълнителния комитет Борислав Михайлов заяви, че само 6 професионални клуба са се подписали под искането за извънреден конгрес. Останалите са с аматьорски статут и така подписката на Бербатов бе отхвърлена.

Това обаче накара екипът на голмайстор номер 1 на националния отбор да се обърне към съда за преразглеждане на подписката и резултатът е налице. Изборът на нов президент на БФС трябва да се състои на 12 октомври.

Снимка: Lap.bg

Ако от БФС не искат да го организират, Бербатов заяви, че с удоволствие с екипа му ще се заемат с тази задача.

До момента Бербатов е най-сериозният конкурент за поста на Борислав Михайлов. Той обяви, че ще работи с бившите си съотборници в националния тим - Стилиян Петров и Мартин Петров.