Напрежението се покачва с всеки изминал час! Реваншът за четири от петте световни титли в тежка категория в бокса чука на вратата. На 7 декември всички погледи ще са вперени в Саудитска Арабия, където един срещу друг излизат шампионът Анди Руис и претендентът и бивш притежател на поясите - Антъни Джошуа. 

Двамата проведоха последна отворена за фенове тренировка в Рияд. На специално изграден ринг в офис сграда в центъра на пустинния град, боксьорите показаха, че са в отлична форма преди срещата.

Руис изненада феновете като се качи на ринга с вълнена шапка. Решението за стила му обаче е оправдано, тъй като в Саудитска Арабия вечер температурите са доста ниски. Американецът от мексикански произход е видимо отслабнал и доста по-бърз в сравнение с мача срещу Джошуа през юни в "Медисън Скуеър Гардън", когато спечели ценните пояси след нокаут в седмия рунд.

Снимка: Reuters

Руис беше във видимо добро настроение, а в края на тренировката се провикна "Къде ми е "Сникърс"-ът?". Това е любимият шоколадов десерт на шампиона и той изяжда по един след всяко занимание, според хора от щаба му. 

Джошуа излезе пред публика доста по-смирено и скромно. Той също е видимо отслабнал, а през цялото време на откритото занимание слушаше музика. По-рано през деня британецът направи 6-рундов спаринг, за това се задържа на ринга пред публика само 2 минути. 

Снимка: Reuters

След заниманието Джошуа се закани, че това няма да е последният мач между него и Руис. Бившият световен шампион обеща да победи, а след това да даде заслужен реванш на опонента си. 

Срещата в Саудитска Арабия ще бъде следена внимателно от българския представител в тежка категория Кубрат Пулев. Той е задължителен претендент за един от поясите, чиято съдба ще се разиграва в събота (7 декември), и трябва да се изправи срещу победителя в мача до 31 май 2020 г.