Модата не е това, което беше! Днес световните звезди подкрепят каузи, изказват мнения или просто скандализират със своето облекло. По такъв начин звучи и решението на бившата номер 1 в тениса Серина Уилямс да излезе на червения килим на едно от най-чаканите събития в САЩ по... маратонки.

Носителката на 23 титли от Големия шлем беше един от домакините на тазгодишния бал в музея "Метрополитън". Събитието е благотворително, организира се всяка година, от главния редактор на “Вог” Ана Уинтър, като месеци по-рано се определя темата. Тази година тя беше "Камп" - понятие, което се отнася до всякакъв вид изкуство и принадлежи към тривиалната или популярната култура, но е естетически преоценено.

Снимка: Reuters

Серина се появи в рокля в жълто и розово на "Версаче". Тя позира пред фотографите сама и заедно със своя съпруг - милиардера Алексис Оханян, който беше далеч по-семпъл в класически костюм.

Снимка: Reuters

Когато тенисистката повдигна края на роклята си, под нея се видяха специално изработени маратонки. Те бяха в тон с цялостната визия на Уилямс, която беше допълнена и от часовник с диаманти и няколко пръстена със скъпоценни камъни. Заради смелото си решение да изневери на високите токове, тя е определяна като една от най-добре облечените знаменитости по време на събитието, което се отличава със своята екстравагантност.

Снимка: Getty Images

"Аз съм един горд съпруг!", заяви Алексис Оханян пред медиите, докато наблюдаваше как Серина позира.

На червения килим (който тази година беше розов) присъстваха и други спортисти. 

Колежката на Серина - Мария Шарапова заложи на черно и червено.

Снимка: Reuters

Люис Хамилтън изостави болида от Формула 1 и се появи в атрактивен костюм и с развята коса.

Снимка: Reuters

Бившият бейзболист Алекс Родригес нямаше как да засенчи своята съпруга Дженифър Лопес.

Снимка: Reuters

Състезателят по американски футбол Том Брейди придружаваше красивата Жизел Бюндхен.

Снимка: Getty Images

А бившата звезда от НБА Дуейн Уейд беше в компанията на съпругата си актрисата Габриел Юниън.

Снимка: Getty Images