Майк Тайсън е величие в бокса, а неговото завръщане на ринга, 15 години след последния му мач, въодушевява феновете. В края на иначе славната си професионална кариера Железния допусна три загуби в четири срещи.

Какво обаче се случва в момента с последния, побеждавал Тайсън?

Въпросното поражение на легендата е от Кевин Макбрайд на 6 ноември 2005 г. След като печели срещу Тайсън, ирландецът, противно на очакванията, тръгва стремглаво надолу, преди да обяви оттеглянето си шест години по-късно.

Сега Макбрайд се е насочил към съвсем различна професия. "Работя като дървосекач. Свалям дървета, чистя сняг, крещя "Внимание!" на хората, когато падат дърветата. Приятно е.", споделя пред британския "Дейли Мейл" бившият боксьор.

"Онази победа срещу Тайсън сега се припомня покрай завръщането му. Харесва ми, когато се спомене, че аз съм последният, който го е победил. Не гледам записи от двубоя, но наскоро попаднах на избрани моменти от него във "Фейсбук", споделя Макбрайд.

През 2005 г. ирландецът записва успех и в мача си след триумфа над Тайсън, но после губи 6 от следващите 7 битки.

За разлика от Железния Майк, Макбрайд не чувства, че има недовършена работа и се радва, че не се е задържал дълго под прожекторите.