Часове преди финала в Лигата на нациите звездата на португалския национален отбор Кристиано Роналдо отново показа, че не е просто гениален футболист, но и човек със "златно" сърце.

Петкратният носител на "Златната топка" накара шофьора на автобуса на "мореплавателите" да спре... заради едно малко момче, което стоеше встрани от пътя с табелка "Роналдо, прегърни ме".

Кристиано изпълни желанието на детето и се снима с него, а моментите от трогателната среща се появиха в социалните мрежи.

Впоследствие стана ясно, че 11-годишното хлапе се казва Едуардо Морейра и е болно от левкемия.

Кристиано Роналдо е сред най-активните спортисти в благотворителни инициативи. Той дарява чек за 100 000 евро на клиниката за битка с рака в родния си Мадейра всяка година от 2007-а насам, когато там пребориха болестта на майка му Долорес.

Португалският футболист е сред малкото суперзвезди без татуировки. Няма и една мастилена точка по себе си, защото дарява кръв четири пъти годишно. Вписан е и като донор на костен мозък. Интересното е, че именно левкемията е причината Кристиано да прави всичко това. Капитанът на Португалия осъзнава колко е важно често да помагаш на нуждаещи, след като синът на съотборника му в "Спортинг" Лисабон Карлуш Мартинш се разболява от коварната болест.

Роналдо и Мартинш на тренировка на португалския национален отбор