Кристиано Роналдо ще пропусне първото Ел Класико за сезона. Заради лични ангажименти португалската звезда на "Реал" Мадрид няма да вземе участие в приятелската среща срещу "Барселона" в Маями, част от престижния турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. Двубоят е тази нощ от 03:05 ч. и ще бъде излъчен пряко по RING.

"За съжаление личните ангажименти на Роналдо осуетиха присъствието му тук. Той наистина искаше да дойде, не говорим за някакви капризи или подобни неща. Надяваше се, че ще успее, но нещата просто не се получиха", коментира един от организаторите Чарли Стилитано пред местно издание.

"Разочаровани сме, но все пак ще имаме двата най-добри отбора и почти всички суперзвезди. С една по-малко", добави още шефът на фирмата, която стои зад организацията на турнира.

Кристиано излезе във ваканция след Купата на Конфедерациите. Той все още не се е присъединил към подготовката на "Реал". През последните няколко седмици португалецът бе спряган за трансфер в "Манчестър Юнайтед" и ПСЖ, но самият той увери, че ще остане в испанската столица.