Кристиано Роналдо трябва да си седи вкъщи, тъй като преди дни даде положителен тест за коронавирус. Но това не означава, че футболистът на "Ювентус" просто ще бездейства. Напротив! Той е изключително активен в социалните мрежи и радва своите почитатели, които нямат търпение да го видят отново на терена.

Роналдо разбра, че е заразен по време на лагер с националния отбор на Португалия. От тогава минаха няколко дни, а той е готов със свое обобщение за вируса, който промени целия свят: "Не се страхувайте от коронавируса, изправете се срещу реалността, но не подценявайте това, което се случва".

Футболистът разкри в чат на живо със своите последователи в "Инстаграм", че едно от любимите му занимания, докато е изолиран в дома си, е да се припича на слънце. 

Снимка: Instagram

"Слънцето помага много. Хората може да не го осъзнават, но то е много полезно. Пека се, когато имам възможност. В Торино ми е по-трудно, но се опитвам по 20-30 минути да стоя на слънце. Много обичам да се пека на терасата. Много е важно това", разкрива той.

Роналдо не пести и други съвети. Предвид страхотната форма, в която се намира 35-годишният португалец, те действат!

"Приемайте витамин C и D в големи количества, Селен, Омега 3, яжте добре, спортувайте. На много хора не им харесва, но движението е важно. Спете добре. Добрият нощен сън е най-доброто лекарство. Изгасете всичко, всички светлини. За щастие аз спя добре всяка нощ, винаги по 8-9 часа. Инвестирайте в това нещо. Важно е!", съветва Роналдо.

Снимка: Instagram

"Хранете се добре - с много зеленчуци, зеленина. Не прекалявайте със сладкото. Така ще имате добър имунитет", добавя Роналдо.

Той заяви, че е отделен не само от външния свят, а и от семейството си. Самият футболист живее на единия етаж в къщата, докато половинката му Джорджина и четирите му деца - на друг.

"Трудно е да не ги виждам, но такива са правилата", каза той.