Вицешампиона на Италия Рома обяви на официалнияси сайт, че планира подемането на благотворителна инициатива в подкрепа на бежанците. Във вторник стартира кампанията "Football Cares" (в пр. от англ. - футболът го е грижа) на "вълците". Това е кауза, която ще има за цел да позволи на футболните клубове и фенове да забравят поне за кратко за съперничествата на терена и да се обединят в името на събирането на средства за облекчаването на хуманитарната криза, обясняват от клуба.

"Трагичната снимка на тригодишния Алан Курди, чието тяло бе изхвърлено на турски бряг, шокира света, но според ООН малкото момче е само един от почти 60 милиона души, които са били изхвърлени от домовете си вследтвие на преследвания и войни. Хиляди бежанци, много от тях деца, умират, опитвайки се да се доберат до спасителен бряг", се казва още в официалния сайт на Рома.

Много клубове от Германия, Шотландия и Испания вече обявиха плановете си да дарят пари за разрешаването на бежанската криза, отбелязват още "джалоросите".

Президентът на Рома Джеймс Палота и клуба от Вечния град ще обявят "солидно дарение" във вторник, когато ще бъде поставено началото на кампанията.