"Рома" победи с 1:0 "Шахтьор" Донецк на стадио "Олимпико" в мач-реванш от 1/8-финалите в Шампионска лига и с общ резултат 2:2 се класира напред в турнира заради гола на чужд терен.

Домакините започнаха по-прибрано и приемаха играта в своята половина, но по никакъв начин не позволяваха каквато и да е опасност пред вратаря Алисън. Колегата му Пятов обае също скучаеше през първата част. 

След почивката римляните трябваше да погледнат по-сериозно към вратата на съперника и за техен късмет още в 52-та минута великолепен пас на Стротман изведе Джеко сам срещу Пятов, а босненецът хладнокръвно прокара топката между краката на вратаря за 1:0.

Вместо да реагира по някакъв начин отбора на "Шахтьор", домакините бяха тези, които продължиха да атакуват. Пропуски обаче направиха Пероти, Джеко и Жерсон. В 79-та минута Джеко надбяга Ордец и оставаше сам срещу Пятов, но централният защитник го фаулира и получи директен червен картон. Чак тогава с човек по-малко гостите заиграха по-настойчиво и в добавеното време те създадоха първата си реална възможност за гол и бяха много близо до него, но "Рома" оцеля. 

Така в крайна сметка съвсем заслужено "Рома" победи "Шахтьор"с 1:0 и с общ резултат 2:2 и гол на чужд терен се класира на 1/4-финал, където ще ограе за първи път след десетилетие пауза.