Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер може да сложи край на кариерата си след "Уимбълдън" през 2020 г. Швейцарецът вече е обсъдил темата със своя екип, но все още не е взел решение дали ще играе и след турнира на британска земя.

При последното си участие там Маестрото стигна до финала, но загуби от Новак Джокович в петсетова битка. Тогава Федерер пропиля два мачбола и не успя да спечели "Уимбълдън" за девети път.

"Пред мен стои въпросът дали да продължа да олимпийските игри в Токио. Обсъдих го с моя екип, както и със съпругата ми Мирка и ще взема решението до няколко седмици", заяви бившият №1 в света.

Вероятната причина 38-годишният Федерер да отлага отказването може би е, че той никога не е печелил олимпийската титла на сингъл. Маестрото има един загубен финал - от Анди Мъри през 2012 г.

Федерер ще удължи почивката си и ще започне да се готви за новия сезон в средата на декември, като със сигурност няма да бъде готов на 100% за първия турнир от календара на АТР. Швейцарецът обяви, че целта му е Australian Open.