Стартира първият етап на 35-ото издание на международното Рали Сливен. Тази година атрактивната надпревара се отличава с рекорден брой участници.

36 екипажа ще се борят за първото място, като 7 от тях са чуждестранните представители. Зрителите ще могат да видят и лидера във временното класиране за Европейския рали трофей - Мурад Бостанджи.

„Основната ми цел за рали „Сливен“ е да завърша и да спечеля колкото се може повече точки за Европейския рали трофей, където водя, защото прекият ми конкурент Ал Кетби няма да участва. Затова е много важно да стигна до финала без проблеми. След това състезание ми предстои участие в рали „Сърбия“ и рали „Хърватия“. В зависимост от спечелените там точки ще решим дали ще караме и в Австрия. Ако го има рали „Средна гора“ – с удоволствие ще дойда да карам отново в България. Много харесвам отсечките на рали „Сливен“. Някои от тях са плавни, на други места е доста хлъзгаво. Най-опасни са тези, които са по гористи терени, защото там често има фракция на пътя, която не се вижда под сенките на дърветата. Но точно този тип отсечки много ми харесват и ще давам здраво газ", коментира Бостанджи.

„С организаторите работихме заедно и положихме доста усилия, докато подготвим и обработим трасетата, докато подберем най-добрите етапи. Надявам се всички да са доволни и желая късмет на състезателите. Да стигнем успешно всички до финала. След това състезание мислим да караме в Сърбия, в Шумен и ако има „Средна гора“, заяви един от българските фаворити - Георги Василев.