Отборът на "Реал Мадрид" има милиони фенове по целия свят, но в България те са с лъвски сърца! Събират се не само заради тима, но и заради самия фенклуб, който е като тяхно семейство!

"Ние не сме само фенове, които пият бира и чупят чаши. Ние сме приятели, ние имаме лични ангажименти един към друг в живота си, не само на футболни терени и пред телевизора", споделя председателят на фенклуба Георги Христов.

"Събираме се почти за всеки мач, правим си ежегодни сбирки. Опитваме се да сме в контакт постоянно", добавя Мартин Стефанов.

Но от близо година не могат да бъдат в пълен състав. На един от членовете на фенклуба - Иван Тодоров, е открито онкологично заболяване на меките тъкани, което наскоро проявява рецидив. В момента Иван е на лечение в Китай, с което му обещават да го излекуват. За да завършат процедурите са му необходими още 47 000 долара. За събирането на сумата неговите приятели са организирали търг на сайта на фенклуба.

"Ще добавим още други неща, други артикули. Било то футболни, на "Реал" Мадрид или не, с идеята да съберем максимума, който зависи от нас. Дай Боже да съберем цялата сума", добавят приятелите на Иван.

Един необикновен артикул също е част от търга - тениска с подписите на целия настоящ отбор на "Реал" Мадрид.

"Писахме на "Реал" Мадрид с надеждата те да ни помогнат по някакъв начин. Идеята дойде от Жоро, който реши просто да им пише и да пробва. Да сподели историята на Иван и да видим как ще откликнат, какво ще направят."

"След писмото, между седмица и десет дена тениската дойде. Лично при мен с куриер и аз бях изключително приятно изненадан", разкрива председателят.

"Между нас казано една фланелка, подписана само от един човек от тези, които виждате тук, има изключителна огромна стойност. А когато виждате всички накуп, наистина това е безценно и жестът наистина от страна на клуба да ни пратят тази фланелка е огромен!", добавя Георги Христов.