Бързите реакции са много важни в спорта, но те не могат да се тренират. Или ги имаш, или не. Григор Димитров нееднократко е демонстрирал светкавичните си умения, а един негов удар от септември 2019 г. попадна в избрана класация на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП).

Родният тенисист попада сред най-добрите с реакция от мача срещу Александър Бублик в Ченду (6:40 мин. на видеото).

Междувременно се появи информация, че Димитров е подал заявка за участие на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, който започва на 22 август и тази година ще се проведе в Ню Йорк.

Преди ден в интервю за френския "Екип" Димитров, който пребори коронавируса, коментира евентуалното си участие в САЩ: "Всички все още си задават много въпроси, а отговорите са малко. Като за карантината например. За мен е важно как се чувствам физически. От гледна точка на психиката не ми е проблем да го направя. Но ми изглежда много амбициозно да кача 3 килограма за 3 седмици, за да играя в Синсинати и във формат три от пет сета на US Open. Има дни, в които се чувствам добре и мога да тренирам по-дълго. Но в други моменти се чувствам изтощен напълно. Това са елементи от един процес."

В списъка от тенисисти, които са декларирали, че ще играят на турнира в Синсинати, са 8 от първите 10 в ранглистата, сред които лидерите Новак Джокович (Сърбия) и испанецът Рафаел Надал. Липсват само третият Роджър Федерер (Швейцария) и деветият Гаел Монфис (Франция). Димитров е победител в Синсинати от 2017 г.