Кристиано Роналдо е нарушил медицинските протоколи за COVID-19 и затова тече разследване по случая, заяви министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора пред Football Italia.

35-годишният португалец даде положителен тест за коронавирус на 13 октомври, докато бе заедно с националния отбор за мачовете от Лигата на нациите. Въпреки забраната, нападателят се прибра на Апенините с медицински самолет и линейка, без да влиза в контакт с пилота и шофьора. 

След това той се изолира не само от външния свят, а и от семейството си - половинката си Джорджина и четирите си деца. Те живеят на друг етаж в къщата. Самият футболист заяви, че се чувства отлично, няма симптоми и продължава да поддържа страхотната си форма. В свободното време пък се пече на слънце. 

"Пристигайки в Италия, Роналдо не се съобрази с медицинския протокол и сега се провежда разследване от прокуратурата в Торино, за да се докаже това. Неприятен епизод. Вирусът ни научи, че никой не е имунизиран", каза Спадафора.

На 22 октомври Роналдо даде втори положителен тест, а впоследствие и трети. По всяка вероятност той ще пропусне сблъсъка между "Ювентус" и "Барселона" от Шампионската лига в сряда.