Запознайте се с Александър Тахиров!

Той рядко е получавал шансове в живота. Всъщност по-често се е борил с неволите. Преди 2 години съдбата поставя него и семейството му пред изпитание. Газова бутилка избухва в къща в квартал "Филиповци" и за секунди огънят поглъща почти всичко. Една от изпепелените къщи е на 16-годишното момче. 

"Ужасна гледка беше. Беше много ужасна гледка, не си го представях така", връща се в спомените си Сашо.

В пожара той губи всичките си вещи, освен двете футболни топки, които оцеляват на пук на всичко. Първото кожено кълбо е подарък от баща му. Днес двамата с него и тримата му братя живеят в една стая. Сашо обаче има стимул да се труди и да става по-добър. Той живее заради... футбола.

Снимка: bTV

"Всичко започна от едно обаждане на един мой приятел. Той също участва в Отбора на надеждата и обади ми се и каза, че търсят вратар. Първоначално не му повярвах, мислих, че се шегува с мен, после с широка усмивка се смях. Футболът ми дава всичко, изпитвам удоволствие. Чувствам се много добре. Футболът е моят живот.", със съвсем различно изражение ни разказва той.

Снимка: bTV

Промяната виждат и близките му. Баща му е категоричен - Александър е по-добър, а мечтата му е да играе в националния отбор.

Отборът на надеждата е тим, в който участват хора в неравностойно положение или в тежки условия. Създателят на тима - Виктор Кирков също вижда, че пред Сашо има бъдеще, а качествата му на терена са безброй.

"Той ни моли за повече тренировки, което вярвам, че ще му повлияе добре и за професионалната кариера. Всичко е въпрос на труд и постоянство.", дава съвети Кирков.

Снимка: bTV

Пред Александър в момента стои само една цел. И тя е да даде всичко от себе си в името на отбора на предстоящото световно първенство за хора в неравностойно положение в Мексико.