Клубовете от Висшата лига на Англия получиха зелена светлина за преминаване към следващата фаза от плана за рестарт на първенството - тренировки с контакт.

През изминалата седмица отборите имаха право единствено да провеждат занимания на малки групи и то без да се докосват.

Тази сутрин правителството на Великобритания официално разхлаби още една от мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19, като надеждите са Висшата лига да бъде подновена в средата на юни.

"Спортистите могат да преминат към Фаза 2 от подготовката си", се казва в съобщението - "Това означава възобновяване на тренировките с контакт между състезателите. Това е важно, за да могат да се върнат двубоите в много спортове. Контактите между спортистите са необходими, за да пресъздадат условията на самите мачове."

Прави се обаче и едно уточнение: "За предпочитане е този тип занимания да стартират на малки групи от по 2-3 спортисти, след това постепенно да се премине и в по-големи групи от по 4-12 спортисти, за да се стигне в края до целия отбор и то без никаква социална дистанция между атлетите. Подобно на Фаза 1, за Фаза 2 пак ще се очаква спазването на дистанция с изключение на самите тренировки в група", добавиха от правителството.