Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Любомир Минчев бе видимо разочарован след загубата с 60:104 от Русия в световните квалификации. Поражението бе второто най-унизително за страната ни за последните 17 години.

В този мач обаче "трикольорите" бяха без звездата си Александър Везенков, без Станимир Маринов, Дий Бост и контузените Цветомир Чернокожев и Станислав Ваклинов.

"Мога да кажа само едно – много лош мач за нас – и нападение, и в защита. За първи път изглеждаме по този начин – това беше срам, най-вече от отношението. Започнахме мача изключително меко в защита. Знаех, че ще имаме по-сериозни проблеми в нападение, но не чак толкова. Изключително разочарован съм", каза Минчев.

"Липсват ни трима играчи, а това са и тримата най-креативни играчи. Неминуемо очаквах да има влияние в нападение, но за защитата нямаме оправдание. Те играха с доста по-висок процент на стрелба, но за това нещо ние спомогнахме – бавно се придвижвахме в защита, нямахме достатъчно твърдост. Те имаха доста отворени стрелби. Липсата на играчи не може да ни бъде оправдание. Ние можеше пак да загубим, но не и по този начин. Не изглеждахме така, както в предишните мачове от квалификациите. Преди мача предупредих отбора да не стане така, че сега да заличим всичко хубаво, което сме създали до момента и сме оставили позитивни впечатления. Защото най-трайните спомени са последните, а ние днес бяхме много зле“, завърши треньорът.