Разнобой в "Барселона" по въпроса за орязването на заплатите. Играчите на испанския футболен шампион са се разделили на три лагера след предложението, оправено им от клуба, пише авторитетният каталунски вестник "Спорт".

Тъй като заради пандемията футболният сезон най-вероятно няма да бъде подновен и през април, а по този начин "Барселона" няма да може да изпълни бюджета си, по непотвърдена информация, отборът ще трябва да се откаже от около 70% от месечните си заплати.

Част от чужденците в състава обаче отказват, защото не смятат за нужно да се жертват. Те са на мнение, че клубът сам е предизвикал кризата с трансферната си политика.

Друга група предпочела да запази мълчание, очаквайки резолюция на Съюза на испанските футболисти.

Единствено звездата на тима Лионел Меси и играчи, израстнали в клуба, изразили готовност да приемат намаляването на заплатите и веднага да подпишат допълнителните споразумения.

В Испания очакват Съюзът на футболистите да предложи 10% намаляване на заплатите, но то изглежда крайно недостатъчно. Президентът на местната футболна федерация Луис Рубиалес вече обяви, че около 500 млн. евро ще бъдат отпуснати на клубовете, изпитващи финансови затруднения.

Проблемите на "Барселона" обаче трудно могат да бъдат решени отвън. "Блаугранас" са лишени от по около 6 млн. евро от домакински мач в Шампионската лига, както и от десетки милиони приходи от клубния музей и търговията с артикули.

bTV призовава: останете си вкъщи!