Хари Магуайър има съвсем различна версия за случилото се на гръцкия остров Миконос. След прибирането си във Великобритания капитанът на "Манчестър Юнайтед" разказа в интервю за "Би Би Си", че се е страхувал за живота си и мислел, че го отвличат.

Най-скъпият защитник в света участва в сбиване пред бар на остров Миконос, след което се озова в ареста и бе осъден на 21 месеца и 10 дни затвор условно.

Магуайър е обвинен в оказване на съпротива при арест, удряне на полицейски служители и опит за подкуп на официални лица. Адвокатите му обжалваха присъдата и сега предстои ново дело.

Играчът обаче твърди, че не е разбрал, че насреща си има истински полицаи и по тази причина е бил агресивен.

"Докато чакахме наетия миниван, който да ни прибере във вилата, двама мъже доближиха сестра ми, след което тя започна да губи съзнание. Имаше блъскане, крясъци, но не и размяна на удари".

Разказва още, че докато пътуват към болница, ванът им е отбит от пътя и върху тях се нахвърлят мъже в цивилни дрехи: "Първоначално помислих, че правят опит да ни отвлекат. Свалиха ни на колене, накараха ни да вдигнем ръце във въздуха и започнаха да ни налагат. Удряха ме многократно в краката. Бях в паника, страх. Опасявах се за живота си. Викаха ми, че повече няма да играя футбол и с кариерата ми е свършено.".

Магуайър уточни, че едва когато са го вкарали зад решетките е разбрал, че си има работа с гръцката полиция.

"Не чувствам, че дължа извинение на някого. Извинение е нужно, когато си сторил нещо грешно. Не го пожелавам на никого. Очевидно е, че ситуацията постави един от най-големите клубове в света в трудно положение, така че съжалявам, че поставих феновете и клуба в това, но не съм извършил нищо нередно", продължи Магуайър.

"Знам какво се случи онази вечер. Знам истината. Когато говоря за това се дразня, но това е така, защото ме кара да се чувствам малко гневен отвътре. Ще продължа напред. Достатъчно здрав съм психически. Такава чест е да си капитан на "Манчестър Юнайтед". Нещо, от което съм много горд. Огромна привилегия е да играеш за клуба, а какво остава да бъдеш с капитанската лента. Не е мое решение, но ще кажа, че клубът ми оказа голяма подкрепа от началото до края. Те бяха невероятни и им благодаря за това", каза още бранителят.