Клубовете от Национална баскетболна лига се разделиха по отношение на решението за продължаване или спиране на шампионата през настоящия сезон 2019/20. Това стана ясно по време на проведеното днес общо събрание на лигата.

Пет от десетте клуба – шампионът "Балкан", "Рилски спортист", "Черно море", "Спартак" Плевен и "Академик Бултекс 99" се обявиха за незабавно прекратяване на шампионата.

Останалите пет – "Левски Лукойл", "Берое", "Академик" София, "Черноморец" Бургас и "Ямбол" се обявиха за продължаване, в случай че епидемиологичната обстановка във връзка с разпространеното на коронавируса позволява това.

Същевременно седем от клубовете са съгласни, при невъзможност шампионата да бъде продължен, годината да се обяви за нулева и да не бъде обявяван шампион.

Крайното решение ще бъде взето от Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол в първата половина на месец април.

Вероятно шампионатът няма да бъде продължен, ако до 15 май не се разреши тренировъчна дейност по клубовете, а от 1 юни не бъде позволено да се провеждат мачове от първенството в присъствието на публика.

bTV призовава: останете си вкъщи!