Главният мениджър на баскетболния клуб от женската НБА "Лос Анджелис Спаркс" Пени Толър беше уволнена, след като е обидила на расистка основа част от момичетата в отбора. 

След загубата от "Кънектикът Сън" тя е разговаряла на висок глас със състезателките и е използвала думата "негър", която е неприемлива.

Самата Толър призна, но заяви, че не е имала за цел да обиди баскетболистките. По-скоро е искала да вдигне духа на отбора след неприятния резултат, а думата се е изплъзнала неволно.

"За съжаление използвах тази дума. Не трябваше да го правя, никой не трябва да се държи така. Използвах думата с "н", но тя не беше отправена към играчите, не беше в този смисъл. Опитах да повдигна духа в отбора, да опитам да ги стимулирам след тази загуба", разказа вече бившата мениджърка на "Спаркс".

Пени Толър е сред първите баскетболистки в женската НБА. Тя е автор и на първия кош в шампионата през 1997 г., когато е част от тима на "Спаркс". През 1999 г. тя застава на мениджърския пост в отбора. Тимът от Лос Анджелис е 3-кратен шампион и 18 пъти се класира за плейофите.