Расистки скандал в Португалия! Грозни сцени по време на двубоя от 21-ия кръг на Примейра лига "Витория" Гимараеш - "Порто", спечелен от гостите с 2:1.

В 60' Муса Марега отбеляза гол, впоследствие оказал се победен. Малийският нападател на "Порто" обаче отпразнува попадението, посочвайки цвета на кожата си и показвайки на публиката, че трябва да замълчи. Действията му бяха заради скандиранията по негов адрес още от началния съдийски сигнал. Феновете на домакините веднага започнаха да го обиждат на расова основа и да издават маймунски звуци още по-ожесточено, а към футболиста полетяха и седалки.

Марега първоначално не реагира бурно, но привържениците на "Витория" продължиха. В един момент той не издържа и поиска да напусне терена. Опитите на съотборниците му, на съперникови играчи, както и на хора от треньорския щаб на "Порто" да го спрат, бяха неуспешни.

В крайна сметка в 71' Марега отстъпи мястото си на Манафа. На път към съблекалнята побеснелият Марега отвърна на домакинските фенове с нецензурни думи и неприлични жестове.

Любопитното е, че Марега носи екипа на "Витория" Гимараеш през сезон 2016/17, когато отбеляза 14 гола в 31 мача. Тогава той игра като преотстъпен от "Порто".