Българският сноубордист Радослав Янков заяви, че най-много съжалява, че не е оправдал собствените си очаквания при участието си на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Той отпадна още в квалификациите на паралелния гигантски слалом и се нареди 19-и.

"Няма как, на всеки му се иска постоянно да бъде на върха. Всеки се натиска, всеки се готви добре и когато дойде сезонът, се сравняваш с другите. Този сезон поради определени обстоятелства не започна добре. После започнах да влизам във форма. Тук тренирах доста добре и не мога да кажа, че нещо ми е попречило. Просто днес не направих това, което исках. След като мине сезонът, ще работим с треньора ми. Не успях да оправдая моите очаквания, за което ми е най-болно. Не са ми попречили очкванията на хората, макар от психологическа гледна точка това да ми повлия. Ще направим анализ на сезона и започваме отново. Един цикъл свърши и започва нов. Гледаме напред. Пекин ме очаква, стига да съм здрав", каза Янков след старта в Южна Корея.

"В първото спускане не успях да се събера, откъдето дойде и разликата. За второто спускане ще видим статискитака и ще преценим дали е било добро. Напрежението си оказа влияние. Може би не направих технически това, което трябваше. Може би можех да карам малко по-изправено между вратите и това ме лиши от финалите. Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място - екипировка, психика. Едва тогава идва и късметът. Но трябва да си добре подготвен. Иска си каране и чак тогава в определени ситуации и късметът помага", добави Янков на финала. 

Именно към сноубордиста бяха насочени най-големите очаквания за медал от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Най-доброто класиране на българин на форума е шестото място на Александра Жекова в сноуборд кроса.