Шампионско посрещане за Радослав Янков. Завършилият на второ място за Световната купа в сноуборда чепеларец бе приветстван на българска земя с родопски гайди, питка с мед и множество трибагреници. Невероятна атмосфера на посрещането му придадоха пристигналите от родния му град хора, които се хванаха на хоро на летище София.

27-годишният Янков определи сезона като изключително успешен и е готов за още по-големи постижения догодина.

"Радвам се, че всеки път има посрещане - хората идват и оценяват това, което правя. Изключително добър сезон. Радвам се, че успях да покажа, че съм един от най-добрите в света. Въпреки че не успях да взема Големия кристален глобус, бях на крачка от спечелването му. Амбицирани сме догодина за по-добро представяне. Тази година е по-различно, знаех, че съм минал по този път, но имах по-големи очаквания към себе си. Определено мисля, че догодина ще ми е много по-леко. Успях да постигна много добри резултати. Целим се във възможно най-предно класиране на олимпийските игри в Пьончанг. Ще бъде само едната дисциплина, готвим се по най-добрия начин и ще се опитаме да сме възможно най-напред", бяха първите думи на Янков на българска земя.

А треньорът му Георги Атанасов - Джоко добави: "Със сигурност вече всички са наясно, че сме един добър тандем. В техните очи сме един много сериозен конкурент и ще очакват много от нас през следващата година. Ще тренираме цяло лято, за да може тази една стотна да не ни спъне в Южна Корея догодина".